Γιατί να έρθω στο WordCamp Thessaloniki 2019; I am a Blogger.

Background vector created by freepik – www.freepik.com

Click here for the English version

Με τις ημέρες να περνούν και τις προετοιμασίες για το επόμενο WordCamp στη Θεσσαλονίκη να γίνονται ακόμη πιο εντατικές, οι ιδέες που έχουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας την αξία ενός τέτοιου event αυξάνονται.

Έτσι λοιπόν, μπήκαμε κι εμείς οι ίδιοι στη διαδικασία να αναρωτηθούμε μαζί σας:

“Αλήθεια, ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι που αξίζει κάποιος να έρθει στο WordCamp Thessaloniki 2019;” 

Έχουμε δει από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας και την πορεία της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress ότι όντως τα οφέλη είναι πολλά και διαφορετικά, ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιεί κάποιος την εν λόγω πλατφόρμα. Έτσι, σκεφτήκαμε να συγκεντρώσουμε κάποια από αυτά στη σελίδα μας και να τα παρουσιάσουμε.

Σε αυτό το άρθρο επικεντρωνόμαστε στην περίπτωση του blogger.

WordPress & Blogging

Περίπου το 33% των site που διαβάζεις καθημερινά, είναι φτιαγμένα με βάση το ανοικτό λογισμικό του WordPress. Μία πλατφόρμα η χρήση της οποίας αυξάνεται διαρκώς, ειδικά στην Ελλάδα. 

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν είναι άλλος από το ότι το WordPress, στην πορεία του χρόνου, κάνει όλο και πιο εύκολο να έχουμε το δικό μας website και να αρθρογραφούμε στο διαδίκτυο. Έτσι, δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε κάποια γλώσσα προγραμματισμού, ούτε όλες τις απαραίτητες τεχνικές λεπτομέρειες που χρειαζόμαστε για να είμαστε online. Μπορούμε λοιπόν να έχουμε μία σελίδα που παραμένει λειτουργική μέσα στις διαρκείς αλλαγές και τους ταχύτατους ρυθμούς με τους οποίους ανανεώνονται τα πάντα στην τεχνολογία. 

Έχω κι εγώ ένα blog, ή / και ασχολούμαι με την παραγωγή περιεχομένου στο διαδίκτυο. Τι μου προτείνετε;

Φυσικά, να είσαι μαζί μας στο WordCamp Thessaloniki 2019, καθώς και στις υπόλοιπες δράσεις της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress

Ακόμη κι αν δε χρειάζεται να εκπαιδευτούμε σε τεχνικά θέματα σχετικά με την δημιουργία μιας ιστοσελίδας, είναι άκρως σημαντικό να έχουμε αίσθηση και γνώση όλων των παραμέτρων στις οποίες στηρίζεται μία σωστή online παρουσία. Αρχικά, η εμπεριστατωμένη γνώση μπορεί να μας βοηθήσει να ξεχωρίσουμε ως σοβαροί επαγγελματίες. Ταυτόχρονα, είναι κρίσιμο να γνωρίζουμε τις τρέχουσες εξελίξεις γιατί μπορεί να μας προστατεύσει από δυσάρεστες καταστάσεις και να μας γλιτώσει τελικά χρόνο. Ας μην ξεχνάμε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Και αυτό ισχύει και στο χώρο του διαδικτύου.

Βλέπεις κι εσύ σοβαρά την πορεία σου μέσα στη σφαίρα του blogging, σε ενθουσιάζει να πληκτρολογείς κείμενα και να τα δημοσιεύεις και ψάχνεις ιδέες και τρόπους για να το κάνεις αυτό ακόμη πιο αποτελεσματικά; Τότε, η συμμετοχή σου στο WordCamp Thessaloniki 2019 θα σε ωφελήσει μέσα από:

  • Φρέσκια γνώση και ενημέρωση στις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της δημιουργίας περιεχομένου, αλλά και του διαδικτύου γενικότερα.
  • Ιδέες που θα βοηθήσουν το περιεχόμενό σου να ξεχωρίσει στο διαδίκτυο και να φθάσει στα μάτια των αγαπημένων σου αναγνωστών.
  • Τεχνικές γνώσεις που μπορεί να σου προσφέρουν μία πιο εμπεριστατωμένη οπτική αναφορικά με το εύρος των δυνατοτήτων που μπορείς να έχεις μέσω του WordPress. 
  • Γνωριμία με ανθρώπους που μοιράζεστε ίδια ή συναφή ιδιότητα και ενδιαφέροντα. Σε αυτή την ομάδα αγαπάμε το Networking!
  • Γνωριμία με εκπροσώπους επιχειρήσεων και επαγγελματίες του χώρου.
  • Συμμετοχή σε συζητήσεις και πηγαδάκια με ανθρώπους πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων, με ένα κοινό ενδιαφέρον: Τη διάθεσή μας να κάνουμε τη ζωή μας στο διαδίκτυο ακόμη πιο εύκολη και ευχάριστη, ανεξαρτήτως του επιπέδου της γνώσης ή της εμπειρίας που διαθέτουμε.

Αποκτάς πρόσβαση σε αυτό το ενδιαφέρον διήμερο και στις ευκαιρίες που μπορεί να σου προσφέρει σε μία τιμή σχεδιασμένη για να είναι σχετικά χαμηλή

Με μόλις 25€ αποκτάς:

  • Πρόσβαση στις ομιλίες και το Contributors Day
  • Ευχάριστο γεύμα στο διάλειμμα του event και ροφήματα, που είναι διαθέσιμα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας
  • Μπλουζάκι και swag, με δώρα και αυτοκόλλητα για να έχεις τα ενθύμιά σου από κάθε WordCamp

Αν λοιπόν έχεις το δικό σου blog, ή αρθρογραφείς γενικότερα online, σε περιμένουμε στις 12 και 13 Οκτωβρίου στο WordCamp Thessaloniki 2019.

Μάθε πώς μπορείς να εξασφαλίσεις τη θέση σου μέσα από αυτόν τον σύνδεσμο.

Σημαντική Σημείωση: Όλα όσα αναφέρονται στο παρόν άρθρο, με αφορμή το WordCamp Thessaloniki 2019, αφορούν τους λόγους για τους οποίους αξίζει να συμμετέχει κάποιος τόσο σε αυτή όσο και σε άλλες δράσεις της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress. Βρες εδώ την επίσημη ιστοσελίδα και κράτα επαφή. Θα χαρούμε να συναντηθούμε με την πρώτη ευκαιρία και να τα πούμε από κοντά!